Thursday, 6 November 2014

My Wedding Day ^_^








Finally i oready married with someone i love iaitu Mr.Jefferson Ryanz ^_^ . i love him now ,tomorrow , and forever . Doa kan saya agar saya akan bahagia bersama dengan si dia sampai ke akhir hayat oright ..

Sekian saja f0r today :-)

Thursday, 9 October 2014

hari nie berasa malas AND letih -__-

Hye aLL .. i come back ... hari nie tak de benda nak saya kongsi kan just nak bagi tahu hari nie saya memang malas sgt and letih sbb xcukup tidoe .. nampak gaya nye kelas hari nie dibatalkan kot sbb leacture Sir Leo dari td xmuncul2 pun batang hidung dia .. alahai ini yg aku malas nie ,ngantok sudah mata .oke lh sampai disini sahaja guys chao lok sekian and terima kasih kerna sudi bace ye ...

Monday, 29 September 2014

hohoho nothing to do kay !!!

Hye all . miss me again yeah ? hmm mybe lah kot ... Sape lah kite nie  nak dirindu kan2 :-p .btw ini pic lame je nie ,bak kata org ''THROWBACK'' katakn hehe .. Macam aku boring lah hari ini. Dah lh hari nie sehari suntuk da kelas memanjang . Lepas hbz kelas COMPUTER APPLICATION IN ART &DESIGN ,terus ada kelas  DRAWING STUDIES . btw i hate DRAWING kay . SO ANNOYING ! .tapi ngenang lah yang kite nie ambil bidang multimedia application, mau x mau paksa lh huhu :-( oke lh sampai disini sahja SEKIAN TERIMA KASIH KERNA SUDI BACA DIARY KITE TAK SEBERAPA NIE KAY . DO FOLLOW DO TALK KAY ^___^ KEDATANGAN ANDA DIALUKAN-ALUKAN ..

Friday, 26 September 2014

HARI SABTU SEPATUT NYE CUTI TAPI HMMMM !!?? :-(

HYE ALL ,LAME DH XUPDATE BLOGGER NIE ... DH BERHABUK ,BERDEBU SEGALA MACAM PUN ADA HAHAHA BTW U ALL MISS ME KE ERK ??? MAYBE TAK KOT KAN ATAU PUN MAYBE YEZ KOT ...DON'T BOTHER ...BTW KITE SEKARANG SANGT BZ AND BZ .. DH SAMBUNG STUDY KATAKAN MANA TIDAK XDA MASA NAK UPDATE BLOGGER LAGI KAN2 ...KITE SKRG BELAJAR DI INSTITUSI COLLEGE KLMU COSMOPOINT DI KUCHING SARAWAK . DH MASOK SEM 3 SKRG NIE .DH LH HARI INI DH KELAS PULAK .. SEPATUT NYE RAHET HARI SABTU NIE TP YALAH PAKSA JUGA ATTEND KELAS HUHU :-( HARI NIE SUBJECT PENDIDIKAN MORAL .. HM KAY LAH NAK CHAO DULU ... ADE MASE NANTY , KITE SINGGAH UPDATE LAGI KAY DAA :-D

Friday, 7 June 2013

MESTI BACA!!!

                                      Gelagat Orang Muda Baru Kahwin
Bila aku teringat balik cerita ni, aku mesti tergelak sorang-sorang.
Alkisahnya, aku ni ditakdirkanlah kahwin dengan sorang mamat nih.
Entah dari mana la datangnya.
Mak aku yang suruh, dia kata budak ni baik la, alim la pandai la.
Lepas tu terus kami kahwin.
Masa first time kahwin tu, memang kucar-kacir jugak la rumah tangga kami.
Dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati.
Eiiiii… geramnya aku!!!
Mana taknya, aku basuh baju dia sekali la dengan baju aku.
Then lepas basuh nak dijadikan cerita, ada lah pulak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku.
Haihhh… memang sakit hati.
 Baju baru kot, mahal lagi!!!
Then bila aku tanya dia, kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna.
Dengan slumber dia kata.. ”Lah… awat tak tanya…”
Eiii… geramnya aku!!!
Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pergi shopping.
Ok, fine. Aku ikut je la. Weekend la katakan.
Lepas tu nak jadikan cerita, dia punyalah excited nak pergi shopping sampai aku kalih-kalih belakang.. dia hilang!!..
Aku cari gak dekat-dekat area situ kot2 ada tapi memang hampeh.
Aku try call, tak angkat. Call lagi pun tak angkat. Huhh. Tension betul!
Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta je Seminit… lepas tu dua minit
lepas tu…. SEJAM KOT!!
Huhh. Memang sakit hati betul!!
Then bila dia sampai dekat kereta, aku tanya, pergi mana?
Kenapa call tak angkat??!!
Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab.. “Lah.. gi shopping la sayang…
Owh, awak ada call ekk?? Alah, lupa nak bagi tau, terlupa bawa handset… hehe..
” Eiiii… geramnya aku!!!!
Seminggu lepas tu dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api
0k fine. Aku masak je.
Tapi memang la aku ni tak la pandai masak sangat tapi bolehlah kalau setakat nak makan kan.
Aku hidang bagi dia makan.
Masa first time dia suap kat mulut tu aku bajet dia nak kata apa-apa.
Tapi dia diam.
Memang tak kata apa-apa pun sampai dia habis makan.
Habis makan pun tak kata apa.
Aku pun confius.
Dia ni takde respons. Sedap ke tak??
Ehmmm.. kalau ikut aku la, aku rasa ok je lah.
Tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..
Huhhh….. Esoknya, time aku on the way nak balik dari tempat kerja, kereta aku plak buat hal.
Tak boleh start. Panik gak la aku time tu.
Malam dah ni, nak masuk Isyak dah. Haihh…
Time aku balik kerja lewat-lewat lah kereta nak buat hal.
Then, aku call dia.
Yang aku tak boleh tahan tu….
Dia dengan slumber kata.. “Lah awat la call saya… call la mekanik… ingat call saya kereta awak boleh jalan ke??….
” Eiii… geramnya aku!!!
Tapi dia datang jugak lepas tu.
Ada lah dia check apa entah kat depan but tuh.
Dan lepas start terus boleh…
Hmmm.. dalam hati aku kata, “Boleh la jugak mamat ni nak diharap. Mekanik kecil-kecilan, janji free”…
Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pergi outstation kat overseas.
Dia kata pergi sekejap je.
2 MINGGU!! Hmm… aku memang no komen lah.
Dia nak pi buat keja dia.takkan nak kata tak boleh kot.
Kerja arkitek biasalah. Busy la kot.
Tapi memang agak sakit hati jugak lah.
Boleh dia lesap macam tu jeLepas-lepas naik flight, kot2 la dia nak call bagitau dah sampai ke, ada kat mana ke.
Tapi memang hampeh!!.
Langsung dia tak call!!
Kot2 la nak bagi emel ke tapi memang tak de.
Kosong inbox!!
Eiii… geramnya aku!!!
Pagi tu aku basuh baju.
Ok sekarang aku dah tau dah baju mana yang turun warna.
Aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh.
Sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tu.
Jeng Jeng Jeng……Huishh siap dengan surat lagi.

Suratnya berbunyi begini:
Kehadapan isteriku yang tersayang…
Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa.
Jangan marah-marah ek.. hehe..
Saya bukannya apa, saja tulih surat nih.
Bosan… Tak tau nak buat apa… hihi
Pertama sekali saya nak bagi tau lah.
Mungkin awak tak kenal saya tapi saya kenal je awak.
Sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..
Eh…awak tak ingat ke anak Pak Mail kawan ayah awak yang datang beraya kat umah awak time tuh??!!
Masa tu saya nampak awak duk main masak-masak kat belakang umah… hahaha…
Memang lucu sangat. Saya nampak awak macam ‘anak patung’.
Comel sangat… Iskk.
Awak ni.. tak perasan ke??
Keduanya, sorry la pasal hal shopping tuh.
Memang saja je saya tak mau bawa handset time tuh… hihi..
Takut terkantoi
Ye la saya pi cari baju awak kot!!
Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh??
Huh… memang tension.
Susah betul nak cariMemang patut la mahal dan memang patut la awak bengang satu hari… hihi…
Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak… hmm…
Mesti awak bengang kan sebab saya takde respons… huhu…
Sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata.
Eh, saya makan dalam masa 5 minit je kotIkut jam dinding kat rumah kita.
Iskk..awak ni.. tak perasan ke??
Keempatnya time keta awak rosak… hmm.
Awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pergi kat awak??!!?Lepas-lepas tu jenuh saya nak pujuk diorang balik.
Tau tak saya langgar semua traffic light merah!!
Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??
Iskk..awak ni.. tak perasan ke??
Tapi lepas saya tahu saya kena pergi outstation kt overseas.
Saya lagi seronokHappy gile sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2??
Saya memang saja je tak call awak…hihi…
Tapi saya ok jesaya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…
“Wow, look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “
Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)
Last but not leastAwak… awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…
p/s: Try tengok sama tak dengan baju awak yang rosak hari tu “bungkusan” ni… hihi
Love,
Suamimu





                                                      Happy ever after :)

                                             THE END 


                                                        





Saturday, 10 December 2011

This is about my frenz ^_^

SMILE IT WHEN U LIKE MY FRENZ PIC OK ^_^     

Miss u all my frenz....:)
Yg baju merah ya asal skola nya kat SMK.Wira Penrissen dan yg sebelah nya plk asal skola nya kat SMK.Muara Tuang....
Tok lah geng aq sama palak kat kelas haha:D
Yang sebelah kiri ya(AKU),yg tengah ya Stephanie,yg pake baju merah ya Chesney dan yg depan skali tu Ellyza<--(org sesat haha)
Kenangan sebelum cuti skola bermula....^_^
THIS IS ME AND MY FRENZ STEPHANIE....:)
TOK LAH PELAJAR2 SMK.SUNGAI TAPANG
BERDISIPLIN DAN BERTANGGUNJAWAB<----LOGO SKOLA KAMI !!!

Friday, 9 December 2011

Aq aritok boring !!!!

Dah jadi gila ku aritok...!!!
Knk aritok boring gilak ho...!!!
Dha lama dha aq x buka FB gikk....??
Rindu plk rasa ya huhu.....
Dah buzy gilak aq mok atur blogger tok.......
Dah tentu byk frenz req ku tok ehh.....
Mati berdiri ku klk....!!!
Mun frenz req q byk....
ADUH!!!!
lelah tangan aq mok app org tok ehh....
Mok mamam dluk lah,klk q smbg buat blog tok...
Dari tadi perut ku berbunyi mok mintak makan....>.<huhu...
Mok polah muka bodo lok haha....!!!
Ok lah,mok chau lok....!!!